CIM Penedès: Avelino Menéndez

El Punt digital publica les declaracions de l’Alcalde de Banyeres en defensa del macropolígon logístic que, amb el seu suport, la Generalitat vol construir al Penedès. Aquestes són a arrel del rebuig al projecte que va fer pública la Junta Comarcal del Baix Penedès.

Amb la seva habitual hipocresia es pregunta «quins criteris segueixen (els de la Junta) per considerar de molt baixa qualificació els llocs de treball relacionats amb les activitats logístiques del CIM; ja que van des de muntatge de components a serveis comercials i administratius, passant per les feines logístiques». També reclama «la relació de persones amb nivells de formació universitària i professional de segon grau de la zona.»

Un alcalde i conseller comarcal del PSC es pregunta sobre el nivell de formació de la societat que representa? Lamentable!

Refresquem-li la memòria. Al 2001, al Baix Penedès hi havia un 59% de la població (32.500 persones) amb estudis de segon grau i universitaris:

formacio.png

Font: Institut d’Estadística de Catalunya

No sé si la pregunta pretenia ser retòrica… Volia donar a entendre que, pel nivell de formació de la comarca, un CIM és una aposta de futur? Diria que més aviat NO. Els joves d’aquí hem de buscar feina fora perquè aquí no n’hi ha de qualificada.

Respongui vostè a quants enginyers informàtics, advocats, matemàtics, físics, metges i mestres donarà feina el CIM. I, no ens faci creure que donarà feina a gaires enginyers industrials, arquitectes i aparelladors, ja sabem qui gestionarà el polígon industrial.

Diu que vol saber «quines inversions industrials s’han dut a terme al Baix Penedès en els últims cinc anys, exceptuant la de l’Idiada.»?

La gran majoria són inversions inmobiliàries, com les que permet al seu poble. L’altra part són polígons logístics, com per exemple el centre logístic d’Intermarché. Respecte a l’Idiada, jo no l’exclouria del grup. La considera una inversió industrial modèlica? Digui’m, a quanta gent de la comarca dóna feina? Quants empleats acull per m²?

Abans d’opinar, informi’s!

Notícies relacionades:

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Penedes, Social and Politics. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s